Skift selv dæk på bilen med det rette udstyr

Kategori: Want

Sponsoreret.

Skrevet af: admin

De fleste af os får skiftet dæk på bilen flere gange om året. Du kan altid få skiftet dæk hos dit lokale værksted. Men du kan rent faktisk også sagtens gøre det selv, hvis du har mod på det.

Skal du skifte fra sommerdæk til vinterdæk eller omvendt, er det dog nødvendigt, at du har det rette udstyr. Inden du går i gang, skal du derfor sørge for at tjekke, at du har det hele klar i dit værksted. 

Det skal du bruge til at skifte dæk

Du behøver ikke særlig mange forskellige redskaber for selv at kunne skifte dine dæk. Du skal bruge følgende værktøj:

  • En donkraft
  • En momentnøgle
  • En hjulnøgle
  • En dæktrykmåler

Du kan også overveje at gøre brug af en måler til mønsterdybde, hvis du ønsker det. Det kan være, at der er placeret en donkraft samt en hjulnøgle i din bils bagagerum. Hvis dette ikke er tilfældet, kan du selv vælge at købe en hjulnøgle samt en donkraft. Skal du have skiftet dæk? Køb donkraft her.

Sådan skifter du dæk

Hvis du ikke allerede ved, hvordan du skifter dæk på din bil, er det en god idé, at du får helt styr på dette, før du starter. Kender du en, der er god til det, kan du eventuelt spørge vedkommende til råds.

Du skal starte med at placere bilen på et fast underlag. Derefter skal du tjekke løftepunkterne til donkraften. Det kan du gøre i din bils instruktionsbog. Find det rette udstyr frem og hav det klar til brug. 

Inden du monterer dækkene, skal du tjekke, at de er helt i orden. De skal nemlig opfylde lovens krav. Gør de ikke det, skal du ikke montere dem på din bil.

 

Relateret artikler

Kom nemt igennem ulvetimen

Kom nemt igennem ulvetimen

Ulvetimen. Mange forældre frygter det, og få ved, hvordan man tøjler den. Men den rammer, og den rammer hver dag. Det er en hektisk tid, man kommer våd hjem fra arbejdet, børnene er sultne, og der går flere timer, før...

læs mere
Derfor er golf en god ide

Derfor er golf en god ide

Mange forbinder golf med ren og skær hygge, og slet ikke en sportsgren. Men faktisk er golf en sportsgren, som både kan give dig ømme stænger og arme i mange dage efter en god tur på golfbanen. Golf er med andre ord en...

læs mere
Behandling af smerter i muskelvævet

Behandling af smerter i muskelvævet

Med triggerpunkt-terapi kan smerter i muskelvævet både lindres og behandles på en effektiv måde. Det kan være smerter der er opstået efter en længerevarende belastning, men kan også være smerter, der er opstået efter...

læs mere